Webmail

Webmail on selaimella käytettävä sähköpostiohjelma. Webmailia voidaan käyttää yhtä lailla älypuhelimella tai perinteisellä työpöytäkoneella.

Sisältö

Kirjautuminen

Webmailiin kirjautuminen tapahtuu osoittessa https://webmail.heksia.fi. Kirjautumistunnus on sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esim. maija.meikalainen@yritys.fi).

Allekirjoituksen lisääminen sähköposteihin

Webmail signature setting location.
Klikkaa kuva suuremmaksi.

Webmail sallii määrätynlaisen allekirjoituksen lisäämisen automaattisesti lähetettävien viestien loppuun. Allekirjoituksen asetukset löytyy webmailin asetuksista kohdasta Asetukset -> Identiteetit -> (valitse identiteetti) -> Allekirjoitus.

Allekirjoitus on tapana aloittaa rivillä, johon tulee ainoastaan merkit "-- ", eli kaksi tavuviivaa ja välilyönti. Näin kaikki sähköpostiohjelmat tunnistavat, mistä viestin allekirjoitus alkaa.

Esimerkki allekirjoituksesta:

-- 
Maija Meikäläinen
Yritys Oy
maija.meikalainen@yritys.fi
050-555 1234
        

Sähköpostiosoitteen lisääminen lähettäväksi osoitteeksi

Samaan sähköpostitiliin voi olla liitettynä useita sähköpostiosoitteita, joilla viestit tulevat perille. Usein esimerkiksi halutaan, että sähköpostia voidaan käyttää yhtä lailla etunimi.sukunimi@yritys.fi ja etunimi@yritys.fi -muodoissa.

Oletuksena sähköpostiohjelmat käyttävät viestejä lähetettäessä ainoastaan tilin ensisijaista osoitetta. Muiden osoitteiden lisääminen on sähköpostiohjelmakohtainen asetus, eli se on tehtävä erikseen kaikissa käytössä olevissa sähköpostiohjelmissa.

Identiteetin lisäysasetus webmailissa.
Klikkaa kuva suuremmaksi.

Webmailissa eri sähköpostiosoitteita kutsutaan identiteeteiksi. Termi identiteetti voi kuulostaa aluksi vieraalta, mutta termi kuvastaa sitä että yhdeltä sähköpostitililtä voi lähtettää toiminnon kautta viestejä myös rooliin liittyvistä osoitteista. Maija Meikäläinen voisi siis lähettää viestejä myös lähtevästä osoitteesta asiakaspalvelu@yritys.fi tai laskutus@yritys.fi.

Pääset lisäämään uuden identiteetin asetuksista kohdasta Asetukset -> Identiteetit -> Luo uusi. Identiteetille tulee syöttää erikseen lähettäjän nimi, sähköpostiosoite, organisaatio ja allekirjoitus. Identiteettivalikosta voi myös vailta, mitä webmailiin lisättyä identiteettiä käytetään oletuksena viestien lähettämiseen.