SPF, DKIM ja DMARC

Tämä artikkeli koskee ainoastaan asiakkaitamme, jotka hoitavat verkkotunnuksensa itse. Jos verkkotunnuksesi on Heksian ylläpidossa ja haluat tehdä verkkotunnuksesi asetuksiin muutoksia tai muuta kysyttävää, pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme.

SPF-tietue

Heksian SMTP-palvelinten osoitteet on listattu tietueessa spf.heksia.fi. Jos et käytä muita lähtevän postin palvelimia voit lisätä SPF-tietueesi seuraavasti:

"v=spf1 include:spf.heksia.fi ~all"

Jos käytät myös muita lähtevän postin palvelimia, lisää ne tietueeseen SPF-syntaksin mukaisesti.

Tietue lisätään TXT-tyyppinesä (ali)domainille jota sähköpostien lähetyksessä käytetään. Tietue kokonaisuudessaan on siis esimerkiksi:

yritys.fi. 3600 IN TXT "v=spf1 mx ip4:10.0.0.1 include:spf.heksia.fi ~all"

DKIM

Suosittelemme, että DKIM-avainten asettaminen tehtäisiin luomalla uusi avain Heksian SMTP-palvelimelle. Näin myös siinä tapauksessa, että teillä on jo ennestään aktiivinen DKIM-avainpari. Vanha SMTP-palvelin voi käyttää vanhaa avainta entiseen malliin niin pitkään kun se vain on käytössä, ja Heksian palvelin käyttää uutta avainta.

Ole yhteydessä asiakaspalveluumme avainparin luontia koskien. Luomme salaisen avaimen palvelimelle, ja toimitamme teille nimipalvelimille lisättävän julkisen avaimen DNS-tietueen.

DMARC

Kun SPF-tietue ja DKIM-allekirjoitus on käytössä, DMARC on ainoastaan nimipalveluun lisättävä tietue joka:

  • Määrittelee mitä mekanismia (SPF/DKIM/molemmat) käyttäen saapuvat viestit tulisi autentikoida.
  • Kertoo miten viestin From: otsikko tulisi tarkistaa.
  • Ohjeistaa, mitä vastaanottajan tulisi tehdä jos viesti ei vastaa annettuja ehtoja.
  • Määrittää reportointikanavan vastaanotetuille viesteille tehdyistä toimista.

Jos hoidat verkkotunnuksen ylläpidon jotain muuta kuin meidän kauttamme, emme valitettavasti voi auttaa DMARC-tietueen lisäyksen kanssa. Voit pyytää siihen apua joko verkkotunnuksesi nykyiseltä palveluntarjoajalta tai määritellä lisättävän tietueen itse esimerkiksi dmarc.orgin linkkaamien työkalujen avulla ja lisätä sen verkkotunnuksesi nimipalveluun.